Encaustic Materialen

Bij likrali kun je ook de benodigdheden voor de encaustic bestellen. Het gaat hier dan om de orginele spullen van het merk encaustic art.

Erg leuk want iedereen kan in een paar minuten de mooiste tekeningen maken en dat zonder dat je ervoor hebt moeten oefenen of dat je zou moeten kunnen tekeningen. Het gebeurt vanzelf eigenlijk.

Mocht je eventueel interesse hebben neem dan even contact op via de mail en dan kunnen we de informatie toe sturen.

Om zelf aan de slag te kunnen heb je eigenlijk drie verschillende dingen nodig.

Het belangrijkste is het strijkijzertje. Dit heb je nodig om de bijenwas vloeibaar te maken en aan te brengen op je papier. Door de warmte smelt de bijenwas en zo krijg je de overdracht van het bijenwasblokje op het papier.

Dit encaustic papier is speciaal ontworpen voor de encaustic en zorgt voor een mooi resultaat. Het is natuurlijk bestand tegen de warmte van het strijkijzertje en zorgt ook dat de bijenwas kan vloeien over het papier. Daarnaast hebben we dan natuurlijk de blokjes bijenwas nodig. Er zijn 48 verschillende  blokjes bijenwas  te krijgen die overigens als ze gaan mengen  tijdens het opbrengen ook weer nieuwe kleuren gaan vormen.  Je hebt in de kleuren ook onderscheid in een dekkende kleur en een wat transparante kleur. Een van de blokjes is blanco en die word dan vaak gebruikt om het strijkijzertje schoon te maken of om een extra glans over de tekening aan te brengen.

Echt een super leuke manier om lekker creatief bezig te zijn met heel snel een leuk resultaat dus ook uitermate geschikt voor mensen die zich niet zo lang kunnen concentreren.

En als je dan zo’n tekening bekijkt dan zie je steeds weer nieuwe stukjes en dingen erin terug.

Ook een leuke techniek om kaarten te maken voor allerlei uiteen lopende gelegenheden.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust . Ik help je graag verder met deze  super leuke materie.

klik hier om naar het overzicht van de spullen te gaan en voor evt. te bestellen