Bloemenlezing

 

Bij een bloemenlezing worden er eigenlijk waarnemingen doorgegeven die zichtbaar cq voelbaar zijn bij de bloem(en).
Het is wisselend of de bloemen door de mensen zelf meegebracht moeten worden of dat ik of een organisatie waar ik kom voor de bloemen zorgen. Dit word eigenlijk altijd vooraf even afgestemd.

De vorm van de bladeren de kleuren, geuren de stengel of de bloem zelf overal zitten boodschappen aan verbonden. De bloemenlezing vind ik zelf altijd een mooie manier om met de energie bezig te zijn om dat je dan net als bij de encaustic tekeningen ook met kleuren bezig bent en dat spreekt mij persoonlijk wel aan.

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat de bloemen die u meebrengt ook weer met u mee naar huis gaan. Kan zijn bij meerdere bloemen dat ze naar verschillende mensen gaan. Soms moeten bloemen juist wel weer bij elkaar blijven maar dat word tijdens zo’n lezing eigenlijk allemaal aangereikt hoe of wat.

In grotere groepen en dan bedoel ik meestal bij wat drukker bezochte zaaldemonstraties kan het zijn dat je geen persoonlijke boodschap krijgt. Toch kun je dan als jou meegebrachte bloem uitgereikt word goed luisteren want er zit ook altijd een stukje over jezelf in verwerkt omdat jij die bloem gekozen hebt. Of wat zegt een bloem over je die je heel mooi vind of juist helemaal niet. Eigenlijk zitten er in zo’n avond altijd meer boodschappen verscholen als dat je in eerste instantie denkt.

Een fijne manier om een avond te vullen met je vrienden , kennissen of in verenigingsverband.

Voor evt. verdere informatie kunt u ook kijken in het menu aan de linkerkant  bij de thuisavonden of even contact met me opnemen.